در چندین سال گذشته با روی کار آمدن ارتودنسی نامرئی استقبال مردم از درمان های ارتودنسی بسیار بیشتر از قبل شده است که در واقع بخش بزرگی از این استقبال به دلیل نامرئی و شفاف بودن دستگاه های ارتودنسی جدید است. این روش ارتودنسی باعث شده است افرادی که تا چند سال گذشته به دلیل سیم ها و براکت های ارتودنسی تن به این درمان نمی دانند به یکباره درمان ارتودنسی را شروع کنند. در این صفحه می خواهیم شما را با انواع ارتودنسی نامرئی و مزایا و معایب آن آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.

ارتودنسی نامرئی مناسب چه افرادی است؟

ارتودنسی ثابت و فلزی جزء قدیمی ترین و البته رایج ترین روش های درمان ارتودنسی هستند که بر روی دندان های فرد به خوبی قابل مشاهده هستند و شاید باعث بر هم خوردن زیبایی لبخند فرد شوند. این موضوع برای بیشتر افراد به خصوص بیماران قابل پذیرش نیست به همین دلیل به سمت درمان ارتودنسی با روش نامرئی می روند.

در واقع از این نوع دستگاه ارتودنسی افرادی استقبال می کنند که حضور پررنگی در جامعه دارند و اهمیت زیادی به چهره خود می دهند. شایان ذکر است که از این نوع روش درمانی تنها برای درمان نامنظمی های جزئی تا متوسط دندانی استفاده می شود و برای ارتودنسی دندان کودکان گزینه مناسبی نیست.

مدت زمان درمان ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

طول درمان ارتودنسی نامرئی بسته به اینکه از کدام یک از بریس ها استفاده می شود و شدت ناهنجاری دندانی بین 12 الی 18 ماه است که ممکن است گاهی این زمان طولانی تر شود.

طول درمان بریس های سرامیکی طولانی تر از بریس های فلزی است. بریس های پشت دندانی هم به مدت زمان بیشتری برای درمان احتیاج دارند. طول درمان الاینرهای شفاف بین 9 الی 15 ماه است که گاهی ممکن است متخصص ارتودنسی از شما بخواهد از این دستگاه بین 12 تا 24 ماه استفاده کنید.

یکی از جدیدترین روش های درمان ارتودنسی، ارتودنسی نامرئی است که این روش درمانی در سه دسته ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی لینگوال و الاینرهای شفاف تقسیم می شود. دلیل اصلی استقبال مردم از این روش درمانی ارتودنسی، نامرئی بودن این نوع دستگاه ها به خصوص الاینرهای شفاف است. شایان ذکر است که هزینه ارتودنسی نامرئی به نسبت نوع بریس مورد استفاده، شدت ناهنجاری، مهارت متخصص ارتودنسی و .... می تواند کاملا متغیر باشد؛ اما در هر صورت ارتودنسی یکی از درمان های دندانپزشکی گران قیمت است.