6 تا از عوارض احتمالی یا معایب ایمپلنت دندان کدامند؟
زمانی که در حال تحقیق، جستجو یا سبک و سنگین کردن چیزی هستیم باید به جز مزایای آن، درباره معایب، نکات منفی و عوارضش نیز اطلاعاتی در اختیار داشته باشیم. بنابراین بیایید در کنار مزایای ایمپلنت دندان، به معرفی برخی از معایب آن نیز اشاره ای داشته باشیم. ما در این بخش به 6 تا از معایب ایمپلنت دندان پرداخته ایم که خواندن آن ها خالی از لطف نخواهد بود.
1. کاشت ایمپلنت دندان برای هر شخصی مناسب نیست
البته بیشتر افراد می توانند بدون هیچ مشکلی با ایمپلنت ها، دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنند. مثلاً در بیشتر موارد حتی افراد سیگاری هم می توانند ایمپلنت بکارند. یا حتی در شرایط کنترل شده، دیابتی ها هم از اینن قاعده مستثنی نیستند. پس چرا این مورد را به عنوان یکی از معایب ایمپلنت دندان عنوان کردیم؟
زیرا برخی شرایط هستند که نمی توان آن ها را کنترل کرد و بنابراین باید از خیر کاشت ایمپلنت گذشت. مثلا اگر از زمان کشیده شدن دندان مدت زیادی گذشته باشد و استخوان فک به شدت تحلیل رفته باشد نباید ایمپلنت کاشت. یا مثلا اگر پای بیماری خود ایمنی و یا عفونت خطرناکی در میان باشد بهتر است ایمپلنت انجام نداد.
2. ممکن است با خطرات جراحی روبرو شوید
زمانی که صحبت از عوارض عمل می شود، عنوان می کنند که عوارض احتمالی است. به این معنی که ممکن است عارضه ای رخ دهد یا نه. یعنی زمانی که گفته می شود از عوارض و معایب ایمپلنت دندان می توان به عفونت، درد،خونریزی و …. اشاره کرد لزوما به این معنی نیست که همه افراد تمام این عوارض را تجربه می کنند. بلکه منظور این است بسته به شخص، ممکن است یک یا چند عارضه تجربه شود یا حتی نشود.
در هر صورت عمل کاشت ایمپلنت مانند هر جراحی دیگرری با خطرات احتمای همراه است:
مثلا شایع ترین خطر، وارد شدن آسیب به عروق محل کاشت است که منجر به خونریزی می شود.
اعصاب همچنین ممکن است در حین عمل آسیب ببینند، که باعث بی حسی یا حساسیت دائمی در ناحیه مورد نظر می شود.
عفونت های بعد از جراحی/محل جراحی نیز یک عارضه هستند.
با این حال ، هر دندانپزشک حداکثر اقدامات احتیاطی را انجام می دهد ، و اینها فقط موارد نادری هستند کهک کمتر احتمال وقوعشان پیش می آید.
3. در موارد نادر احتمال شکست ایمپلنت وجود دارد
در برخی موارد ، ایمپلنت نمی تواند با استخوان فک جوش بخورد. این یک عارضه نادر است و اگر بهداشت دهان خود را به درستی رعایت کنید و دندانپزشک شما ماهر باشد ، این اتفاق نمی افتد.
4. هزینه ایمپلنت دندان زیاد است (از بزرگترین معایب ایمپلنت دندان)
متاسفانه بالا بودن هزینه و تعرفه، یکی از بزرگترین معایب ایمپلنت دندان است. در کل هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش های جایگزین کردن دندان بیشتر است. مثلا اگر هزینه یک بریج معمولی دندان 2 میلیون تومان است، قیمت ایمپلنت با جراحی ممکن است به 8 میلین تومان برسد.
از آنجا که اغلب ایمپلنت ها از تیتانیوم ساخته شده اند، هزینه کلی فرآیند ایمپلنت گذاری نیز زیاد است. زیر تیتانیوم یک فلز گران قیمت و با ارزش است و در اصل بخش زیادی از هزینه ای که شما به متخصص پرداخت می کنید صرف خرید پایه ایمپلنت تیتانیومی می شود.
به جز خود ایمپلنت و پروتز آن، برخی افراد ممکن است به عمل های دندانپزشکی نیز نیاز داشته باشند که این هم می تواند هزینه ها را بالاتر ببرد. مثلا کشیدن دندان در برخی افراد، نیاز به پیوند استخوان و یا سینوس لیفت و … تعدادی از این عمل ها هستند که هزینه کلی کاشت ایمپلنت را افزایش می دهند. البته خوشبختانه قرار نیست تمامی این عمل ها انجام شود و تنها برای برخی افراد مورد نیاز هستند.
5. فرآیند ایمپلنت گذاری کامل یک فرآیند زمانبر و طولانی است
متاسفانه شما نمی توانید در تنها یک ویزیت ایمپلنت دندان انجام دهید. این یک فرایند تدریجی است و نیاز به مراجعات متعدد به دندانپزشک و متخصص ایمپلنت دارد زیرا ادغام یا جوش خوردن ایمپلنت با استخوان یک فرآیند کند و زمانبر است بنابراین طولانی بودن مدت زمانی که شما صاحب ایمپلنت می شوید را می توانید جزء معایب ایمپلنت دندان به شمار بیاوریم.