مراحل جرم گیری دندان
مرحله اول: جرم گیری و کورتاژ لثه
دو روش اصلی برای از بین بردن جرم دندان وجود دارد، البته بعضی از دندانپزشکان از هر دو روش استفاده می کنند. در ادامه این دو روش شرح داده می شود.
جرمگیری با ابزارهای دستی
دندانپزشک شما در این حالت از یک جرمگیر دندان استفاده میکند و به صورت دستی پلاکهای موجود روی دندان را از بین میبرد. ار آنجا که دندانپزشک توانایی مشاهده پلاکها را ندارد، مجبور است از حس لامسه خود برای شناسایی نواحی ایجاد پلاک و رسوب بر روی دندانها استفاده کند.
جرمگیری با ابزارهای اولتراسونیک
ابزار جرمگیری دندان اولتراسونیک پلاکها را از روی دندان شما با لرزش یک سر فلزی، پاک میکند، در این روش از اسپری کردن آب برای شستن پلاکها از روی دندان و سرد نگهداشتن سر دستگاه استفاده میشود.
کورتاژ لثه
زمانی که با درمان جرم دندان و پلاک دندان ها، همچنان عوامل ایجاد عفونت در بافت اپیتلیوم (بافت پوششی) لثهای اطراف دندان باقی بماند، با انجام کورتاژ لثه ای میتوان درمان را انجام داد. لیزر با حذف بافت اپیتلیوم عفونی و حفظ بافت همبند سالم در لایههای زیرین، موجب میشود که بافت لثهای سالمی ساخته شود.
در این کلینیک جرم گیری و جرم گیری عمیق دندانها معمولا در دو تا چهار جلسه انجام میگیرد. دندان پزشک برای این که احساس درد نکنید، لثهها را با استفاده از بی حسی موضعی بی حس میکند. در هر جلسه یک چهارم دهان و به مدت 45 دقیقه تحت درمان قرار می گیرد. در صورتی که بیماری لثه پیشرفته نباشد، جرم گیری در یک جلسه به طور کامل انجام میگیرد.
در این کلینیک دندانپزشکی دنیا جرمگیری و جرمگیری عمیق دندانها معمولاً در دو تا چهار جلسه انجام میگیرد. دندان پزشک برای این که احساس درد نکنید، لثهها را با استفاده از بی حسی موضعی بی حس میکند. در هر جلسه یک چهارم دهان و به مدت 45 دقیقه تحت درمان قرار میگیرد. در صورتی که بیماری لثه پیشرفته نباشد، جرمگیری در یک جلسه به طور کامل انجام میگیرد.
مرحله دوم: بروساژ دندان
احتمالا شما هم واژه بروساژ دندان را همراه با جرم گیری دیده یا شنیدهاید. دندانپزشکان با آغشته کردن دندانها به خمیر مخصوص و استفاده از وسیله ای چرخشی که یک برس به سر آن بسته شده است، اقدام به بروساژ سطوح دندانی میکنند، این کار معمولا بعد از جرم گیری دندان و برای به وجود آوردن سطح صیقلی روی دندان و همچنین حذف رنگها و لکههایی که چسبندگی زیادی ندارند و سفید کردن دندان، استفاده میشود.
مرحله سوم: صیقلی کردن دندان با AIRFLOW
صیقلی کردن دندان با Airflow روشی ایده ال برای از بین بردن لک و تغییر رنگ ناشی از کشیدن سیگار و قلیون، مصرف چای و قهوه است، زیرا علاوه بر سفید شدن دندان، به طور کامل پلاک دندانها را از بین میبرد. از این روش برای پاکسازی و باز کردن فیشرها قبل از شیار بندی دندان استفاده میشود. این روش جرمگیری دندان با صیقل دادن دندان بدون تماس مستقیم، فشار و گرما باعث بهبود وضعیت دندانهای بیمار میشود و نسبت به دیگر روشهای درمانی پریودنتال برتری دارد. در این روش، یک اسپری هوا و سدیم بی کربنات و جت آب برای برطرف کردن پلاک و لکه ها مورد استفاده قرار میگیرند. در این روش بیمار دردی را حس نخواهد کرد.
هزینه جرم گیری دندان در مقایسه با هزینه ارتودنسی با این روش مقرون به صرفه است، همچنین این روش ایمن بوده و عوارض جرم گیری دندان هم وجود ندارد. این روش همچنین برای آماده نمودن سطح دندان برای استفاده از وسایل پروتزی و ارتودنسی دندان و پاکسازی سطح دندان پیش از درمان با فلوئورید مفید است.
پلاک دندان آغازگر یک بیماری پریودنتال است. رسوبها و تغییر رنگ دندان باعث می شوند تا سلامت دندان به خطر بیفتند. روش جرم گیری دندان به روش AIRFLOW سطوح دندانها را بهتر از همیشه تمیز کرده و صیقل میدهد. پس از انجام این کار، از صاف شدن دندانها و ظاهر روشن و شفاف آنها شگفت زده میشوید.