درمان پوسیدگی دندان در کودکان
ظرف شش ماه بعد از رویش اولین دندان کودک ، جهت معاینه و دریافت اطلاعات و مشاوره های بهداشتی مناسب ، نوزاد خود را نزد دندانپزشکی متخصص کودکان ببرید.
دندان های نوزادتان را زمان رویش آنها تا حدود ۱.۵سالگی ، شب ها قبل از خواب با استفاده از یک پارچه یا گاز استریل ، یا مسواک های انگشتی تمیز کنید.
در صورتی که کودک عادت کرده مکررا شیر بخورد ، سعی کنید به تدریج تعداد دفعات شیرخوردن را کاهش دهید و بعد از هربار شیردهی به کودک آب بخورانید تا اضافات شیر از روی دندان ها پاک شود.
برنامه زمانی منظمی برای وعده های غذایی اصلی کودک و نیز میان وعده ها طرح ریزی کنید و تعداد میان وعده ها را به حداقل برسانید.
پر کردن دندان در کودکان
پرکردن دندان ها از پرکاربرد ترین روش های ترمیم دندان است. پرکردن دندان ها هم بر روی دندان های شیری و هم دندان های دائمی کودکان قابل انجام است.
دندان ها ممکن است به علت پوسیدگی ، شکستگی و بعد از عصب کشی پر شوند.
پرکردن دندان ها را میتوان به سه روش انجام داد: پرکردن دندان ها با متد کامپوزیتی , پرکردن با مواد سفیدرنگ و پرکردن دندان با آمالگام. مواد کامپوزیتی زیبایی بیشتری دارند در حالی که آمالگام بسیار قویتر است.
طی پروسهی اولیهی بیحس کردن دندان ، ممکن است کودک احساس کند که آب سرد روی دندان او اسپری میشود و سپس فشار کوچکی را احساس کند. اما در مجموع ، کل فرآیند پر کردن دندان تقریبا سریع و بدون درد انجام میشود.
عصب کشی دندان کودکان
مواجه شدن با اولین دندان کودک پس از پشت سر گذاشتن تمام بدخلقی ها و بی اشتهایی ها و شب بیداری های او برای همه پدر و مادر ها زیبا و دلنشین است. اما مهم تر از همه مسئولیت های جدیدی هستند که برای والدین به همراه دارد. اگر متوجه شدید که کودک دندان درد دارد و بی قراری می کند و مسکن و دارو های بی حسی هم اثری روی دندان کودک ندارد, در این مواقع معمولا عصب دندان دچار مشکل شده و بهتر است زودتر به کلینیک دندانپزشکی کودکان مراجعه شود.
منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت اباد