x تبلیغات
تکتا

قیمت و هزینه روکش دندان در سال 1400 چقدر است؟

 برای افرادی که به تازگی عصب کشی دندان یا روت کانال تراپی انجام داده اند یا بخش کمی از دندانشان باقی مانده، اگر بیلداپ و بازسازی دندان انجام نشود روکش دندان در نظر گرفته می شود. روکش های دندانی انواع مختلفی دارند و هر کدام نیز هزینه های خاصی را در بر می‌گیرند. آنچه در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دنیا می خوانید توضیحات کاملی درباره هزینه و قیمت انواع روکش دندان در سال 1400 و پاسخ به سوالات رایج درباره آن است.

محدوده قیمت روکش دندان در سال 1400

با در نظر گرفتن هزینه روکش های رایج دندانپزشکی که در ایران نیز وجود دارند محدوده هزینه روکش دندان در سال 1400 بین 800.000 تا 2.200.000  تومان متغییر است. به طور میانگین قیمت روکش دندان نیز 1.500.000 تومان است.

یعنی شما اگر بخواهید به صورت پیشفرض و بدون در نظر گرفتن نوع روکش به مطب دندانپزشکی بروید و بخواهید دندانتان را روکش کنید بهتر است میانگین هزینه درج شده را در نظر بگیرید.

قیمت روکش تمام سرامیکی دندان چقدر است؟

روکش هایی که تمام لایه های آن ها از جنس سرامیک است این روزها رایجترین و مرغوب ترین روکش های دندانپزشکی به شمار می روند. هرچند که استحکام این نوع روکش ها به اندازه روکش فلز سرامیک یا زیرکونیا نیست اما از نظر زیبایی طبیعی بسیار به دندان واقعی خودمان نزدیک هستند.

قیمت روکش تمام سرامیک یا همان روکش سرامیکی دندان با توجه به کیفیت ساخت آن در لابراتوار چیزی بین 1 تا 2.5 میلیون تومان متغییر است و بسته به منطقه جغرافیایی شما نزدیک به 1 میلیون باشد و یا حتی از 2.5 نیز بیشتر شود.

قیمت روکش فلز سرامیک در سال 1400 چقدر است؟

روکش هایی با نام فلز سرامیک شناخته می شوند در ساختار خود هم فلز دارند و هم سرامیک. در واقع این روکش ها دو لایه هستند. لایه زیرین فلزی است و لایه رویی که فلز را پوشانده سرامیک است. ترکیب این دو ماده در کنار هم باعث شده روکش های pfm یا همان فلز سرامیک هم مقاومت و استحکام بالایی داشته باشند و هم زیبایی ظاهری قابل قبولی ارائه دهند.

هزینه روکش دندان فلز سرامیک کمی از روکش های تمام سرامیک پایین تر است و چیزی بین 800 هزارتومان تا 1 میلیون تومان است. هرچند که تا 1.5 میلیون تومان نیز ممکن است افزایش یابد.

زینه روکش فلزی چقدر است؟

برخی از روکش ها تماما از جنس فلز هستند و در ساختارشان ممکن است تنها یک فلز یا تعدادی از آلیاژهای فلزی وجود داشته باشد. به عنوان مثال ما روکش استیل ضد زنگ داریم که بیشتر در دندانپزشکی کودکان برای مراقبت از دندان های شیری استفاده می شود.


 

ارتودنسی ثابت چیست؟

 ارتودنسی ثابت به استفاده از تعدادی دستگاه ها ارتودنسی گفته می شود که برای اصلاح نامنظمی های دندانی و فکی مورد استفاده قرار می گیرند.

در روش ثابتِ درمان ارتودنسی، از وسایلی برای صاف و منظم شدن دندان ها استفاده می شود که توسط متخصص ارتودنسی به دندان ها باند یا متصل شده و هرچند هفته یک بار تنظیم می شوند و در طول دوره درمان، بیمار نمی تواند این وسایل (یا دستگاه ها) را بردارد و یا دستکاری کند.

این دستگاه ها تا پایان دوره درمان، به دندان ها متصل هستند. به همین دلیل به استفاده از این وسایل اصطلاحاً ارتودنسی ثابت گفته می شود. دلیل ثابت نامیدن این روش ارتودنسی نیز به همین خاطر است.

تصاویر قبل و بعد افرادی که ارتودنسی ثابت انجام داده اند

اجزای ارتودنسی ثابت کدامند؟

مهمترین دستگاه ثابت که برای درمان نامظمی های دندان و فکی استفاده می شود، بریس است. بریس ارتودنسی متشکل از چند قطعه کوچک است که به مرور زمان باعث حرکت دندان ها و صاف شدنشان می شود. مهم‌ترین اجزاء تشکیل دهنده هر بریس ارتودنسی عبارتند از:

براکت (ساده و قلابدار)

سیم (برخی از افراد به خاطر این سیم اصطلاحا و به اشتباه به درمان ارتودنسی سیم کشی دندان نیز می گویند)

باند

الاستیک و کش

مینی اسکرو یا یچ ارتودنسی

مهمترین جزء بریس احتمالا براکت است و بر اساس نوع براکت ما ارتودنسی ثابت را به چند روش تقسیم می کنیم.

انواع روش ثابت ارتودنسی دندان کدامند؟

بر اساس نوع براکتی که به سطح دندان ها متصل می شود ما چند مدل یا چند روش ارتودنسی ثابت داریم، به عنوان مثال اگر براکت متصل به سطح دندان ها:

فلزی، ساده و معمولی باشد، نوع ارتودنسی، ثابت معمولی است

اگر همرنگ دندان ها یا شفاف باشد، نوع ارتودنسی سرامیکی است.

اگر براکت به پشت دندان متصل باشد، ارتودنسی لینگوال است.

اگر براکت فلزی اما اسلایدی و خود تنظیم باشد ارتودنسی دیمون است.

بنابراین هر زمان گفتند که نوع ارتودنسی ثابت شما، فلان است، منظور نوع براکت های بکار رفته برای درمان ارتودنسی دندان است که به جلو یا پشت دندان شما متصل می شود.

درمان ارتودنسی ثابت با دستگاه های ثابت دقیقا چه مشکلاتی را اصلاح می کند؟

به طور خلاصه تمام روش‌های منظم کردن دندان ها با دستگاه های ثابت، به جهت اصلاح یا درمان موارد زیر کاربرد دارند:

اصلاح ناهنجاری ها، انحرافات و مشکلات اسکلتی خفیف تا متوسط صورت و فک

  • وجود فاصله بین دندان ها در جلو حین بستن دهان
  • اصلاح چرخش دندان ها
  • اصلاح کج بودن دندان ها
  • اصطلاح اوربایت و آندربایت (جلوزدگی یا عقب رفتگی دندان ها)
  • وجود فاصله بین دندان ها
  • ازدحام و شلوغی دندان ها

 

 

 

غذاهای ممنوعه پس از جراحی ایمپلنت

 بعد از آنکه ایمپلنت دندان به خوبی به استخوان فک جوش خورد، توانایی جویدن شما بهتر خواهد شد و می توانید اغلب غذاهایی که همیشه دوست داشتید را میل کنید. اما تا پیش از آن، شما باید از رژیم غذایی توصیه شده توسط جراح پیروی کنید تا به جوش خوردن ایمپلنت و رسیدن به بهبودی کامل کمک کنید. ما در این مقاله به بررسی رژیم غذایی و تغذیه بعد از ایمپلنت دندان که می‌بایست بعد از عمل جراحی از آن پیروی کنید پرداخته ایم.

بیشتر بخوانید :

غذاهای ممنوعه پس از جراحی ایمپلنت

ابتدا درباره آن دسته از غذاهایی که نباید بعد از عمل مصرف شوند بپردازیم. طی دوره ریکاوری یا نقاهت پس از ایمپلنت دندان یک سری مواد خوراکی و نوشیدنی وجود دارد که شما باید از مصرف آن ها اجتناب کنید. مصرف این مواد غذایی می تواند موجب آسیب به لثه و استخوان شما و یا شکست نتیجه جراحی شود. برخی از این غذاها و خوراکی ها عبارتند از:

غذاهای سفت و سخت، مانند استیک و سبزیجات خام

خوراکی های تردی مانند پاپ کورن و چیپس

غذاهای مانند کارامل و تافی

غذاها و خوراکی هایی که نیازمند جویدن زیادی هستند مانند آدامس و نان بربری و

غذاهای تند مانند فلفل تند و سالسا

غذاهای و نوشیدنی های اسیدی مانند پرتقال و گوجه فرنگی ، نوشابه ها و

غذاها و مایعات بسیار گرم مانند قهوه و سوپ داغ

و …..

دقت کنید که رژیم غذایی یا تغذیه بعد از ایمپلنت دندان شما باید دست کم در 1 هفته اول عاری از مواد نامبرده باشد تا درصد موفقیت عمل بالا رود و طول دوره نقاهت نیز کاهش یابد.

منبع : کلینیک دندنپزشکی دنیا

 

ارتودنسی متحرک

 ارتودنسی متحرک یکی از روش‌های ارتودنسی دندان است که در آن دستگاه به دندان نمی چسبد و بیمار قادر است آن را از دهان خود خارج کند ارتودنسی متحرک برای هر دو فک بالا و پایین قابل استفاده است و میزان اثربخشی در ارتودنسی متحرک بستگی به همکاری بیمار و متخصص ارتودنسی دارد. ارتودنسی متحرک بیشتر برای مشکلات جزئی بهم‌ ریختگی دندان‌ها بکار میرود و طول درمان کوتاه‌تری دارد. در صورتی که ناهنجاری و نامرتبی دندان زیاد باشد ارتودنسی متحرک توصیه نمیشود و بیمار بهتر است برای کسب نتیجه مطلوب از ارتودنسی ثابت استفاده کند.

دستگاه ارتودنسی متحرک از یک صفحه پلاستیکی همراه با سیم که فشار ملایمی به دندان وارد میکند تشکیل شده است.

مزایای استفاده از ارتودنسی متحرک

  • برای فک بالا و فک پایین و یا برای هر دو فک قابل استفاده است.
  • پلاک آن را میتوان هنکان غذا خوردن و مسواک زدن از دهان خارج کرد.
  • کمتر به دندان آسیب میرساند و بیماری های لثه را کاهش میدهد.
  • چون سقف دهان را پوشش میدهد انکوریج بهتری میدهد.
  • تنظیم پلاک آن راحت و آسان است.
  • در اختلالات جزئی دندان( دندان درد ) گزینه بهتری است.

طول دوره ی درمان

به طور کلی این درمان کمتر از ارتودنسی ثابت زمان میبرد، اما مدت زمان دقیق آن با توجه به میزان اختلالات دندان توسط متخصص ارتودنسی تعیین میشود. مدت زمانی که برای طول درمان بیمار لازم است در جلسه اول توسط ارتودنتیست تخمین زده میشود. در بسیاری از موارد زمانی که بیمار طول درمان ارتودنسی ثابت را با موفقیت گذرانده باشد برای ثابت ماندن دندان‌ها متخصص ارتودنسی برای آن‌ها ارتودنسی متحرک را توصیه میکند.

تجربه درمان به وسیله ی ارتودنسی متحرک چگونه است؟

در این روش ممکن است به مدت زمان 3 الی 5 روز تا قبل از عادت کردن دهان و دندان آزار‌دهنده باشد و احساس درد کنید. استفاده از قرص‌های مسکن میتواند در کاهش درد موثر باشد.

مراقبت از پلاک ها

  • بیمار باید روش قرار دادن دستگاه آن را به خوبی یاد بگیرد.
  • تنظیم دستگاه فقط باید توسط ارتودنتیست صورت بگیرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
  • خوردن خوراکی‌های سفت و شیرین ممنوع است چراکه به پلاک آسیب میرسانند و باعث زرد شدن دندان ها و پوسیدگی آن میشود.
  • پلاک باید حداقل دوبار در روز تمیز شود و میتوان جرم آن را با مسواکی نرم و خمیردندان مناسب از بین برد.
  • دستگاه را با استفاده از آب داغ نشویید زیرا باعث ذوب پلاستیک آن می‌شود.
  • با استفاده از محلول شستشو، هفته ای یکبار، دستگاه ارتودنسی را ضدعفونی کنید.
  • پلاک را نباید با فشار کشید و جا انداخت چرا که باعث آسیب و درنهایت منجر به شکستن آن میشود.

دستیابی به بهترین نتایج

جلسات درمانی پیوسته و منظم

رعایت بهداشت دهان و دندان

استفاده منظم از دستگاه جز در موارد خاص

 

اهمیت انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی

 بهترین متخصص ارتودنسی را چگونه تشخیص دهیم؟ در واقع یافتن متخصص ارتودنسی (چه برای خودتان و چه برای ارتودنسی کودکان دلبندتان) همیشه یک مساله مهم است. برای اینکه به سرعت و بدون سبک و سنگین کردن، یک متخصص انتخاب نکنید، و بعدها از تعجیل خود پشیمان نشوید، حتما با ما همراه باشید. ما چند نکته مهم در خصوص انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی (مناسب با درمان مورد نظر شما) مطرح کرده و به توضیح آن ها پرداخته ایم. با خواندن این مقاله قطعا یک دوره درمان ارتودنسی خوب و در نهایت یک لبخند زیبا نصیب تان خواهد شد.

1. هیچ دندانپزشک و متخصص دیگری به جز ارتودنتیست بهترین متخصص ارتودنسی نبوده، نیست و نخواهد بود

یافتن بهترین متخصص ارتودنسی در تهران و سایر شهرهای بزرگ، به دلیل حضور تعداد زیادی متخصص ارتودنسی، افراد، مساله ای بابت پیدا کردن یک متخصص خوب و شروع درمان ارتودنسی خود نداشته باشند. اما در شهرهای کوچک تر، به دلیل اینکه متخصصانِ کمی حضور دارند، ممکن است دندانپزشکان عمومی و سایر متخصصان دندانپزشکی دیگر، فرصت را غنیمت شمرده و اقدام به انجام درمان های ارتودنسی کنند.

2. با متخصص و پرسنل مطب او احساس صمیمت داشته باشید

ارتودنسی دندان مانند پر کردن یا کشیدن دندان نیست که یک روزه و در یک جلسه انجام شود. حتی مانند لمینت دندان نیست که در دو جلسه با فاصله چند هفته ای انجام شود. مانند عمل ایمپلنت دندان هم نیست که در چند جلسه کوتاه با فاصله چند ماه انجام شود.

ارتودنسی دندان یک پروسه طولانی مدت است. ممکن است از 6 ماه تا 3 سال یا بیشتر ادامه داشته باشد. این یعنی شما باید برای یک مدت طولانی همان متخصص و همان پرسنل و همان بیماران را هرازچندگاهی ببینید.

خودتان تصور کنید، اگر متخصص یا پرسنل او از نظر اخلاقی چندان پایبند نباشند، اگر با آن ها احساس راحتی نداشته باشید، اگر معذب باشید، اگر شما نسبت به آن ها (یا آن ها نسبت به شما) حس بدی داشته باشند چه می شود؟

3. به این دلایل به فضا و جو مطب متخصص ارتودنتیست بسیار بسیار اهمیت دهید….

به محیط و جو مطب توجه ویژه داشته باشید. و حین مراجعه به مطب یک ارتودنتیست سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

آیا مطب یا کلینیک تمیز به نظر می رسد؟

آیا ابزارهایی که استفاده می شود برای هر بیمار بسته بندی و استریل می شود؟

آیا اتاق انتظار پر از بیمار است؟

آیا تعداد ویزیت های دکتر در یک روز بیش از حد مجاز است؟ (مخصوصا در این وضعیت کرونا)

آیا تعداد کارکنان کافی هستند؟

آیا پرسنل به سوالات شما پاسخ می دهند و پیگیر درمان شما هستند؟

4. مشاوره و ارزیابی رایگان، مسئولانه و دقیق را از متخصص بخواهید

بیشتر متخصصین ارتودنسی چه به صورت رایگان و چه با هزینه، مشاوره تخصصب ارائه می دهند. اما برخی از آن ها برای همان یک جلسه ویزیت و ارزیابی هزینه های گزاف و سنگینی طلب می کنند.

به این نکته توجه داشته باشید که هرچند جلسه اول یکی از مهمترین جلسات محسوب می شود، اما یک متخصص ارتودنسی خوب چشم داشتی به هزینه جلسه اول ندارد و تمرکز اصلی خود را روی راحل بعدی درمان قرار می دهد.

5. آموزش به بیمار، مساله ای که کمتر متخصصی به آن اهمیت می دهد!

شاید فکر کنید که ارتودنسی درمان ساده ای است و تمام زحمت درمان بر عهده متخصص است. اما واقعیت این است که بخش بزرگی از درمان و اثربخشی آن به بیمار و کسی که تحت ارتودنسی است بستگی دارد.

بیشتر بخوانید :

انواع روش‌های ارتودنسی دندان

 ارتودنسی دندان یکی از عرصه‌های کاربرد تکنولوژی‌های پیشرفته به شمار می‌آید که توانسته است راهکارهای جامع و متعددی برای درمان ناهنجاری‌های دهان و دندان و مشکلات زیبایی ارائه کند.

هنگامی که یک عارضه دهان و دندان یا زیبایی در یک بیمار تشخیص داده شد، روش‌های ارتودنسی متعددی برای درمان آن وجود دارد. هزینه بسته به میزان مشکل و نوع نیز متفاوت است.

در ادامه دکتر خدیوی متخصص ارتودنسی میرداماد مروری بر بعضی از رایج‌ترین روش‌ ها خواهیم داشت:

ارتودنسی با بریس‌های ثابت

در این روش یک پایه فلزی یا سرامیکی به هر یک از دندان‌ها متصل می‌شود و سپس یک سیم دندانی از هر یک از این پایه‌ها عبور داده می‌شود. متخصص ارتودنسی می‌تواند با تنظیم وضعیت این سیم در فواصل زمانی منظم، دندان‌هایی که مشکل دارند را به تدریج به حالت مرتب و صاف در بیاورد. هنگامی که نتایج مورد نظر با استفاده از مزایای ارتودنسی ثابت به دست آمد، بریس‌های ثابت به طور کامل برداشته می‌شوند. قیمت ارتودنسی ثابت نیز مانند دیگر روش‌های ارتودنسی به پیچیدگی مشکل، نوع وسایل مورد استفاده و مدت زمان درمان بستگی دارد. همچنین قیمت ارتودنسی ثابت از  منطقه به منطقه دیگر نیز متفاوت است.

ارتودنسی با لوازم متحرک

انواع زیادی از آلات و لوازم متحرک وجود دارد که به طور رایج در ارتودنسی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از آن جمله می‌توان به بریس متحرک دندان ، هدگیرهایی که مشکل انحراف فک را تصحیح می‌کنند، ریتینرهای هاولی که برای اصلاح وضعیت دندان‌ها و حتی شکل استخوان فک استفاده می‌شوند و ماسک‌های صورت که برای برطرف کردن مشکل جلو بودن فک پایین به کار می‌روند، اشاره کرد. قیمت ارتودنسی متحرک برای هر بیمار متفاوت با دیگری است، چون تعرفه درمان روش‌های مختلف یکسان نیست.

ارتودنسی نامرئی

 ارتودنسی نامرئی یک روش ارتودنسی جدیدتر است که لوازم آن قابل برداشته شدن هستند و حالت کاملاً شفاف و نامرئی دارند. ارتودنسی نامرئی هیچ گونه اختلالی در غذا خوردن ایجاد نمی‌کند، زیرا به راحتی قابل برداشته شدن است و از نظر مکانیکی نیز دقیقاً به همان شیوه بریس‌های فلزی مرسوم عمل می‌کند. البته همه بیماران نمی‌توانند کاندیدای خوبی برای استفاده از روش ارتودنسی نامرئی  باشند.  ارتودنسی نامرئی، که کارآمدی آن به اثبات رسیده است، با بهره‌گیری از فناوری تصویربرداری ۳ بعدی ساخته می‌شود. .ارتودنسی نامرئی(ایویزیلاین) بسیار راحت است و چون در ساخت آن از فلز استفاده نمی‌شود، هیچ خراش یا زخمی داخل دهان ایجاد نمی‌شود. دیگر مزایای ارتودنسی نامریی و عدم استفاده از فلز یا سیم این است که بیمار معمولاً زمان کمتری را برای تنظیم ارتودنسی در مطب پزشک سپری می‌کند. با تقبل هزینه ارتودنسی نامرئی این امکان را برای بیمار فراهم می‌کند تا برنامه درمانی خود را از زمان شروع مشاهده و دنبال کند و وضعیت مرتب شدن دندان‌ها را با قبل مقایسه کند.

دیمون

یکی از جدیدترین سیستم های ارتودنسی روز دنیا با قابلیت باز و بسته شدن خودکار درب براکت ها است که به دلیل برخی مزایا ارتودنسی دیمون، اقبال زیادی نسبت به درمان ارتودنسی با آن در سراسر دنیا ایجاد شده است.

 

 

 

کاشت ایمپلنت دندان

 اغلب افرادی که تصمیم می‌گیرند دندان یا دندان های از دست رفته خود را با کمک ایمپلنت جایگزین کنند از مراحل و روال اینکار اطلاعات زیادی ندارد و به همین جهت ممکن است از این پروسه هراس داشته باشند، و یا به دلیل بی اطلاعی از آن، در تصمیم گیری دچار مشکل شوند.

ما در ادامه 5 گام اساسی کاشت ایمپلنت در دنیا دنتال را از ابتدا تا انتهای پروسه کاشت ایمپلنت دندان  توضیح داده ایم. شما با خواندن این توضیحات می توانید دید بهتری از آنچه پیش روی شما است داشته باشید.

گام اول: مشاوره رایگان و ارزیابی دقیق

همیشه برای تمام پروسه های دندانپزشکی، جلسه مشاوره و ارزیابی وجود دارد. مراجعان  توسط دندانپزشک متخصص و جراح ما کاملا ارزیابی می شوند. در این جلسه وضعیت لثه، دندان های موجود و آن هایی که از دست رفته اند به طور دقیق بررسی می شود.

از آنجا برای کاشت ایمپلنت دندان وجود بافت استخوان فک بسیار حائر اهمیت است، لذا متخصصان ما برای همه مراجعان، میزان تراکم بافت استخوانی در محل کاشت را مشخص می کنند. اینکار با کمک اشعه ایکس یا آزمون های خاصی انجام داده می شود.

متخصصین ما در این جلسه محل دقیق کاشت را مشخص کرده و درباره وضعیت مراجعان، نحوه جراحی، مراحل و نکات پیرامون آن اطلاعات کاملی ارائه می دهند.

گام دوم: انجام پروسه های دندانپزشکی خاص

این مرحله البته برای همه مراجعان و بیماران نیست و تنها برخی از آن ها نیاز به این گام دارند. برخی از مراجعان ممکن است مشکلات خاصی در ناحیه دهان و دندان یا در (سلامت عمومی) خود داشته باشند.

آن ها باید ابتدا تمام مشکلات موجود را با کمک پزشک یا دندانپزشکان دنیا دنتال برطرف کنند و پس از برطرف شدن مسائل، مراحل بعدی آغاز شود. به عنوان مثال ممکن است برخی مراجعان مشکل بیماری لثه (ژنژویت یا پریودنتیت) داشته باشند. تا بیماری لثه بهبود کامل پیدا نکند ما اجازه انجام کاشت ایمپلنت دندان را نداریم. یا مثلا ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد و باید پیش از عمل اینکار انجام داده شود.

همچنین در این مرحله اگر مشخص شده باشد بیمار بافت استخوانی کافی برای نگاه داشتن ایمپلنت دندان وجود ندارد، باید عمل جراحی سینوس لیفت و یا پیوند و گرافت استخوان انجام دهد. درباره این پروسه متخصصین و جراحان مجموعه اطلاعات کامل را به مراجعان ارائه خواهند داد.

گام سوم: آغاز جراحی برای کاشت ایمپلنت دندان

اگر دو مرحله قبل با موفقیت به اتمام برسد نوبت به آغاز جراحی خواهد رسید. متخصصان دنیا دنتال در این مرحله ایمپلنت را با روش جراحی و با برش دادن بافت لثه و دریل کردن استخوان فک می کارند. پس از کاشته شدن ایمپلنت داخل استخوان، بافت لثه بخیه می شود.

بیمار باید صبر کند تا ایمپلنت در محل استخوان ثابت شود و فرآیند استخوان سازی پیرامون آن صورت بگیرد تا کاملا استخوان به ایمپلنت جوش بخورد. در این مدت بافت لثه نیز ترمیم خواهد شد.

مدت زمان عمل نیز بسته به تعداد ایمپلنت ها متفاوت خواهد بود. اما به طور میانگین هر واحد ایمپلنت حدود 1 ساعت کاشته می شود.

گام چهارم: سپری کردن دوره بهبودی

پس از کاشته شدن ایمپلنت دندان، 4 تا 6 ماه طول خواهد کشید تا به استخوان جوش بخورد و فک و لثه ترمیم شوند. بیمار باید در این مدت چند جلسه به کلینیک مراجعه کند تا توسط متخصصان ارزیابی شود و اطمینان حاصل شود که وضعیت ایمپلنت خوب است و بیمار در سلامت کامل به سر می برد. لازم به ذکر است که در طول این جلسات متخصصان ما به بیماران آموزش های لازم را ارائه می دهند و بیماران می توانند با خیالی آسوده وارد مرحله بعدی و اتمام فرآیند شوند.

گام آخر: انتخاب نوع روکش برای ایمپلنت کاشته شده

پس از بهبودی کامل اکنون می توانیم روکش را بر روی پایه ایمپلنت دندان قرار دهیم. بیمار باید یک جلسه به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کند و بعد از ارزیابی نهایی، نوع روکشی که باید روی ایمپلنت سوار شود مشخص شده و پروسه به اتمام می رسد.

البته بسته به تعداد ایمپلنت های کاشته شده و موقعیت آن ها، ما چند گزینه برای پوشاندن پایه ها داریم. اگر یک دندان ایمپلنت شده باشد ما روکش تمام سرامیک قرار می دهیم اما اگر بیش از یک دندان باشد از بریج دندان استفاده خواهیم کرد.

 

 

متخصص ارتودنسی کیست؟ (هر چیزی که باید درباره این متخصص بدانید)

 در این مقاله درباره ارتودنسی، متخصص ارتودنسی، مشکلاتی که این متخصص برطرف میکند و انواع روش های ارتودنسی دندان آشنا خواهید شد. اگر کنجکاو هستید که در این رشته دندانپزشکی چگونه به مراجعان و بیماران کمک میشود حتما این مقاله از دکتر خدیوی متخصص ارتودنسی میرداماد را مطالعه کنید.

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی شاخه ای از دانش دندانپزشکی است که با هماهنگی و روابط بین فک ها و دندان ها با هم سروکار دارد. زمانی که شخصی به هر دلیلی با مشکلات ناصاف بودن دندان ها و یا مشکلات ساختاری دندان و فک روبرو باشد باید به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کند تا مشکلش برطرف شود.

متخصص ارتودنسی کیست؟

متخصص ارتودنسی دندان دندانپرشکی است که بعد از گذراندن دوره عمومی دندانپزشکی چند سال دیگر در دانشگاه درس میخواند تا بتواند در برطرف کردن یا اصلاح ناهماهنگی ها، ناهنجاری ها و عدم تراز دندان ها و فک به تبحر برسد و بتواند مشکلات ارتودنسی دندان را برطرف کند.

درمان های ارتودنسی

مهمترین روش های درمانی که یک متخصص ارتودنسی برای برطرف کردن مشکلات دهان، دندان و فک از آن ها یاری میگیرید در ادامه به صورت خلاصه مورد بررسی قرار گرفته اند:

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت رایجترین و البته قدیمی ترین نوع ارتودنسی است. از قدیم الایام بریس های فلزی برای صاف کردن دندان ها استفاده میشده است. این بریس ها از اجزای مختلفی مثل سیم قوس دار، باند، الاستیک ها و براکت ها تشکیل شده اند. از آنجایی که توسط متخصص ارتودنسی به دندان ها متصل میشوند و تا پایان دوره درمان (صاف شدن کامل دندان ها) روی دندان ها باقی میمانند به آن ها ارتودنسی ثابت میگویند. رایجترین سیستم های ارتودنسی ثابت عبارتند از:

  • بریس فلزی
  • بریس سرامیکی
  • بریس لینگوال
  • بریس دیمون
  • و …

ارتودنسی متحرک

گاهی اوقات مراجعانی داریم که یکی از شرایط زیر را دارند:

نوع مشکل و شدت آن جزئی است و برای مثال کج بودن دندان جزئی است

تاب و توان بریس ثابت را ندارند

متعهد به استفاده منظم از دستگاه ارتودنسی هستند

و …

ما برای این افراد دستگاه هایی داریم که قابلیت جابجایی دارند و متحرکند. مراجع یا بیمار هر وقت دلش خواست میتواند دستگاه را بردارد و هر وقت خواست آن را سر جایش بگذارد. برای مثال حین غذا خوردن یا نوشیدن موقتا دستگاه ارتودنسی خود را برمیدارد و دوباره بعد از اتمام خوردن و نوشیدن آن را روی دندان هایش میگذارد. پلاک های شفاف یا نامرئی ارتودنسی نمونه ای از ارتودنسی متحرک هستند.

ارتودنسی نامرئی

حالا بیایید فرض کنیم که مراجع ما مشکل ارتودنسی دارد برای مثال دندان هایش کج است و یا اینکه فاصله بین آن ها وجود دارد و خلاصه یک مشکلی با دندان هایش دارد. این مراجع نیاز به درمان ارتودنسی دارد اما به ما میگوید که:

“آقای دکتر من دوست ندارم که کسی متوجه شود من ارتودنسی کرده ام یعنی دوست ندارم کسی سیم کشی و بریس ارتودنسی من را ببیند. میشه دستگاه من رو طوری انتخاب کنید که کسی نبینه؟”

ما برای این دسته از مراجعان از دستگاه هایی استفاده میکنیم که خواسته آن ها را برآورده کند. نمونه های رایج دستگاه هایی که ما برای این مراجعان توصیه میکنیم عبارتند از:

سیستم ارتودنسی سرامیکی

سیستم لینگوال یا پشت دندانی

الاینترها و اینویزیلاین ها (پلاک های شفاف ارتودنسی)

ریتینرها یا نگهدارنده

و …

این ها درمان های رایج ارتودنسی نامرئی هستند که به یک متخصص ارتودنسی این اجازه را میدهند دندان های مراجعانش را بدون اینکه کسی متوجه آن ها شود صاف و یکدست کند.

عصب کشی دندان یا درمان ریشه چیست و چگونه انجام می شود؟

 پوسیدگی دندان، بیماری و آسیب شدید وارد شده به صورت می تواند منجر به از دست دادن دندان شود. با این حال، با پیشرفت های زیادی که در زمینه دندانپزشکی حاصل شده، دندان ها شانس بیشتری برای نجات یافتن، بقاء و ماندگاری دارند. به عنوان مثال، درمان کانال ریشه دندان یا عصب کشی دندان یک روش رایج دندانپزشکی است که دندان بسیار آسیب دیده را نجات می دهد. هنگامی که پالپ دندان داخل دندان آلوده و ملتهب شود، انجام عصب کشی دندان ضروری خواهد بود.

آنچه در این مقاله می خوانید تمام چیزی های است که باید درباره عصب کشی دندان یا درمان ریشه (یا روت کانال تراپی) بدانید.

پالپ دندان چیست؟

از آنجا که برای انجام درمان ریشه دندان، نیاز به دسترسی به بافت نرم و ریشه دندان است، قبل از اینکه بخواهیم درباره نحوه عصب کشی صحبت کنیم اجازه دهید که درباره ریشه و پالپ اطلاعاتی ارئه دهیم.

ریشه دندان در زیر خط لثه قرار دارد و با کمک رباط های پریودنتال به استخوان فک متصل می شود. داخل ریشه کانالی وجود دارد که عروق خونی، بافت نرم دندان و عروق عصبی وجود دارند.

برخی از دندان ها تنها یک ریشه دارند. و برخی دیگر بیش از یک ریشه. داخل هر ریشه نیز یک کانال وجود دارد که به آن ها روت کانال گفته می شود. اگر جایی چیزی از روت کانال تراپی شنیدید منظور درمان مشکلات ایجاد شده برای این ریشه ها است.

پالپ نیز به نرم ترین بخش دندان گفته می شود که زیر دو لایه مینا و عاج (دنتین) قرار دارد. پر از عروق خونی و عصبی و بسیار حساس است. بخشی از آن در یک اتاقک کوچک زیر روکش دندان قرار دارد و بخش دیگری از آن تا قسمت انتهای ریشه دندان گسترش یافته است.

عصب کشی یا درمان ریشه دندان چیست؟

البته مفهوم درمان ریشه دندان چیزی فراتر از عصب کشی است. زیرا عصب کشی تنها بخشی از فرآیند است. طی این پروسه مقداری یا تمام بخش آسیب دیده و آلوده پالپ دندان برداشته می شود و به جای آن مواد پر کننده دندان قرار داده می شود. یا اگر نیاز باشد دندان با روکش دندان ترمیم می شود.

برای پر کردن دندان اتصالات عصبی و عروق خونرسان دندان نیز قطع می شود و دندان دیگر زنده نیست اما همچنان سرجای خودش قرار خواهد داشت و عملکرد خود را همچنان انجام می دهد.

چرا و چه وقت درمان ریشه دندان انجام می دهیم؟

عصب کشی دندان ممکن است بنا به دلایل زیر انجام داده شود:

پوسیدگی شدید دندان

اگر پوسیدگی درمان نشده دندان داشته باشید، به مرور زمان این پوسیدگی گسترش یافته و به بخش نرم دندان یا کانال ریشه دندان نفوذ می کند. پوسیدگی در پالپ دندان باعث عفونی و آلوده شدن ریشه ها می شود.

شکستگی یا ترک خوردگی دندان

شکستگی دندان می تواند در اثر آسیب دیدگی، ساییدن دندان (دندان قروچه) یا تحلیل مینای دندان ایجاد شوند و به پالپ نیز آسیب بزند یا باعث عفونت آن شود.

عفونت لثه

وقتی لثه اطراف دندان آلوده می شود، احتمال اینکه باکتری به ریشه دندان شما برسد، وجود دارد.

آسیب دیدگی قبلی دندان

پس از یک تصادف، آسیب یا صدمه قبلی ممکن است بافت نرم داخل دندان دچار آسیب شده و از بین برود. در این شرایط درمان کانال ریشه، دندان را به عملکرد مناسب خود باز می گرداند.

پر کردن حفره های بزرگ

دندان هایی که به علت پوسیدگی حفره بزرگ دارند بیشتر در معرض عفونت و آسیب قرار دارند. به همین دلیل حین پر کردن آن ها ممکن است عصب کشی دندان نیز صورت بگیرید تا از بروز عفونت جلوگیری شود.

از کجا متوجه شوم که دندان من نیاز به عصب کشی یا درمان ریشه دارد؟

چنانچه هر کدام از موارد زیر در خصوص دندان شما وجود دارد احتمالا باید برای انجام عصب کشی دندان یه یک دندانپزشک مراجعه کنید:

حفره و پوسیدگی عمیق دندان

دندان درد شدید که بعد از جویدن یا هنگامی که به دندان ها فشار وارد می شود افزایش میابد

  • حساسیت دندان به مواد گرم یا سرد
  • تورم و حساسیت لثه در نزدیکی دندان آلوده
  • تغییر رنگ دندان و لثه
  • آبسه دندان

منبع : کلینیک دندانپزشکی دنیا

 

صفحه قبل 1 ... 26 27 28 29 30 31 صفحه بعد