x تبلیغات
تکتا

روش های درمان جوش های زیر پوستی

 درمان جوش های زیر پوستی برای برخی افراد به رویا تبدیل شده است و با روش های مختلف موفق به از بین بردن این عارضه های پوستی غیرقابل تحمل نشده اند.

افرادی که درگیر جوش های زیر پوستی هستند اصولا انواع روش های خانگی، ماسک ها، پمادهای گیاهی و شیمیایی را امتحان کرده اند اما نتیجه ای نگرفته اند. به نظرتان مشکل از کجاست؟ نحوه درمان این افراد اشتباه است؟ یا اصلا روشی برای درمان جوش های چرکی و زیرپوستی وجود ندارد.

بدیهی است که درمان انواع جوش ها امکان پذیر است، اگر تاکنون موفق به درمان جوش های صورتتان نشده اید به احتمال زیاد شیوه صحیح درمانی را انتخاب نکرده اید. در اینجا پس از بررسی علت ایجاد جوش های زیرپوستی به روش های درمان آن خواهیم پرداخت

جوش زیر پوستی چیست؟

اصطلاح علمی جوش های زیرپوستی آکنه کیستی است. این نوع از آکنه ها همان جوش های چرک و دردناکی می باشند که در زیر پوست قرار دارند. این نوع از آکنه ها در عمق منافذ پوستی ایجاد می شوند و به شدت ملتهب و دردناک می باشند.

علت ایجاد جوش های زیرپوستی چیست؟

فولیکول های مو از منافذ پوست رشد می کنند. در صورتی که این منافذ توسط سلول های مرده پوست و سبوم گرفته شوند منجر به ایجاد جوش های زیر پوستی می شوند.

پوست های چرب بیش از پوست های خشک مستعد ایجاد انواع آکنه ها هستند. اختلالات هورمونی گاهی می توانند منجر به افزایش بیش از حد چربی پوست شود. این اتفاق در دوره هایی خاصی مثل بلوغ یا بارداری رخ می دهد.

بیشتر بخوانید : درمان جوش های بلوغ

درمان جوش های زیرپوستی به چه صورت است؟

برای درمان جوش های زیرپوستی بهتر است که از روش های خانگی استفاده نکنید و برای یکبار هم که شده به فکر درمان اصولی این عارضه پوستی باشید.

پیشنهاد ما به شما این است که در مرحله اول درمان های موضعی که توسط متخصص پوست تجویز می شود را تست کنید. متخصصین پوست با توجه به نوع و شدت آکنه مناسب ترین روش درمانی را تجویز می کند. شاید جوش زیرپوستی شما تنها با مصرف آنتی بیوتیک های مناسب درمان شود.

پزشکان اصولا داروهایی مثل آزیترومایسین، کلیندامایسین، سولفاستامیدو اسید آزالائیک و ژل هایی مثل رتینوئیدها را پیشنهاد می کنند. البته توجه داشته باشید که در صورتی این داروها می توانند موثر باشند که به توصیه پزشک مصرف کنید در غیر این صورت ممکن است عوراض استفاده از مصرف این داروها را تجربه کنید..

 

 

آیا پزشکان رژیم شیردهی را توصیه می کنند؟

 برخی از افراد فکر می کنند که تغذیه در زمان بارداری از اهمیت بیشتری به نسبت تغذیه در دوران شیردهی برخوردار است؛ در حالی که این تصور کاملا اشتباه است. چرا که رژیم شیردهی و تغذیه مناسب در این ایام نیز به اندازه رژیم بارداری اهمیت دارد، به این دلیل که کودک تمام مواد غذایی لازم خود را از شیر مادر دریافت می کند.

راهکارهای جلوگیری از افزایش وزن پس از زایمان و شیردهی

اکثر بانوان ایرانی پس از ازدواج و اگر دقیق تر بخواهیم بگوییم بعد از بارداری و شیردهی دچار افزایش وزن می شوند. علت این اتفاق هم تصور غلطی است که از قدیم الایام در ذهن مادران جا افتاده است. تصور اکثر افراد این است که مادران باردار باید در این ایام استراحت مطلق داشته باشند و چون جنین را با خود حمل می کنند باید دو برابر قبل غذا بخورند.

مطمئنا اگر باردار هستید اطرافیانتان مدام این حرف ها را در گوشتان زمزمه می کنند که ” تو دیگه فقط خودت نیستی، باید به اندازه دو نفر غذا بخوری. اگر خودت میل به غذا خوردن نداری حداقل به فکر بچه تو شکمت باش. اگه اینجوری کم غذا بخوری بچت ضعیف میشه، اگه کم غذا بخوری دور از جون بچت سقط میشه و بسیاری اگرهای دیگر.”

متاسفانه این جملات مادران باردار را به سمت افزایش وزن و چاقی سوق می دهد؛ در حالی که علم پزشکی به این جملات اعتقاد ندارد و لزومی نمی بیند که بانوان باردار به اندازه دو نفر غذا بخورند، چرا که جنین به کالری زیادی احتیاج ندارد و تنها به مواد مغذی و ریز مغذی ها نیاز دارد.

مادران باردار باید در سه ماه اول به اندازه یک نفر غذا بخورند و اندازه دو نفر ریز مغذی دریافت کنند. همچنین این تصور غلط که مادران باردار به هر ماده خوراکی تمایل داشتند باید فورا تهیه شود وگرنه فرزندش دچار ناهنجاری هایی می شود نیز کاملا اشتباه است. البته منظور ما به هیچ عنوان این نیست که تغذیه در زمان بارداری اهمیت ندارد؛ تغذیه در این ایام تاثیر بسزایی در رشد جنین دارد اما افراط و تفریط در این کار توصیه نمی شود.

بیشتر بخوانید : رژیم لاغری اصولی

ویژگی های بهترین رژیم شیردهی

رژیم غذایی شیردهی باید نیاز طبیعی مادران را برآورده کند.

نباید باعث سوء تغذیه در مادران شیرده شود.

نیازهای تغذیه ای نوزاد را تامین کند.

از افزایش وزن مادر جلوگیری کند و وزن مادر را ثابت و متعادل نگه دارد.

چه کسانی نباید از رژیم شیردهی استفاده کنند؟

به توصیه پزشکان این مادران اجازه استفاده از رژیم های لاغری شیردهی ندارند:

 

آنها که در شش ماه اول شیردهی هستند.

مادرانی که رژیم شیردهی لاغری افراطی را انتخاب کرده اند.

مادران شیردهی که حجم شیر کمی دارند.

 

 

اصلاح فرم بینی بدون جراحی چیست؟

 اصلاح فرم بینی بدون جراحی یک روش کم تهاجمی و بی خطر است که با استفاده از تزریق فیلر بینی منجر به تغییر شکل بینی، اصلاح نوک بینی و … می شود.

در این روش از ژل های استفاده می شود که اسید هیالورونیک ساخته شده اند و سازگاری بالایی با بدن انسان دارند. فرآیند تزریق فیلر بینی تنها 15 الی 20 دقیقه زمان می برد و نتایج آن بلافاصله پس از تزریق قابل مشاهده است. همچنین شما می توانید پس از تزریق فیلر بینی به کار خود برگردید و نیازی به استراحت در منزل نیست.

چه کسانی می توانند تزریق فیلر بینی انجام دهند؟

افرادی که بینی آنها دارای برآمدگی یا قوز روی پل بینی است.

افرادی که عدم تقارن جزئی در دو طرف بینی دارند.

افرادی که نوک بینی افتاده ای دارند.

بیشتر بخوانید :

چه فیلرهایی برای اصلاح فرم بینی استفاده می شود؟

پزشکان از فیلرهای مختلفی برای اصلاح فرم بینی استفاده می کنند. برخی از آنها از پرکننده های دائمی یا نیمه دائمی مثل بلافیل، سیلیکون و آرتفیل استفاده می کنند که در حال حاضر اکثر پزشکان حاذق به دلیل خطراتی که این محصولات دارند از آنها استفاده نمی کنند.

پزشکان حاذق و متخصص در سراسر دنیا برای تزریق فیلر بینی از ژل هایی که بر مبنای هیالورونیک اسید ساخته شده اند استفاده می کنند که چند نمونه از معروف ترین فیلرهای بینی که بهترین نتایج را با کمترین عوارض به همراه دارند عبارتند از:

  • Vollure
  • Voluma
    • Juvederm
  • Restylane

مزایای تزریق فیلر بینی چیست؟

نتایج را همان لحظه می توانید مشاهده کنید.

در صورتی که توسط پزشک متبحر انجام شود تقریبا می توان گفت بدون هیچ گونه عارضه و خطری است.

هزینه فیلر بینی به نسبت هزینه جراحی زیبایی بینی بسیار کمتر است

دوره نقاهت کوتاهی دارد و بلافاصله پس از تزریق می توانید به کارهای روزمره خود ادامه دهید.

نیازی به بانداژ یا پانسمان بینی پس از تزریق نیست.

جای هیچگونه زخم یا بخیه ای در این روش روی پوست شما باقی نمی ماند.

آیا تزریق فیلر بینی درد دارد؟

خیر این روش هیچ دردی ندارد و قبل از تزریق هم با کرم بی حس کننده موضعی ناحیه بی حس می شود و آن درد جزئی هنگام تزریق هم حس نمی شود. البته برخی از بیماران ممکن است پس از تزریق به مدت کوتاهی احساس درد، کبودی و تورم در محل داشته باشند.

این درمان به صورت سرپایی انجام می شود و نیازی به بیهوشی، بستری و استراحت کردن ندارد.

 

آیا رژیم مدیترانه ای برای لاغری مناسب است؟

 رژیم مدیترانه ای سرشار از متنوع ترین مواد غذایی سالم است. از آنجا که تنوع غذایی سالم برای سلامت بدن و کاهش وزن مطلوب بسیار موثر و ضروری است؛ در واقع یکی از مزیت های اصلی این رژیم همین ویژگی است. رژیم مدیترانه ای برخلاف نامی که دارد تنها مختص به منطقه خاصی نیست و بسیاری از افراد در سراسر دنیا از آن استفاده می کنند. اما اینکه این رژیم لاغری چه متدی برای کاهش وزن ارائه داده است را در ادامه متن برایتان توضیح خواهیم داد. با foodonly همراه باشید.

این رژیم غذایی برگرفته از سبک زندگی مردم کشور یونان و اطراف دریای مدیترانه است که اکثر مردم آن مناطق تغذیه سالم، سلامت جسمانی و طول عمر بالایی دارند. از آنجا که این الگوی غذایی از کشورهای حوزه مدیترانه الهام گرفته شده است، این نام برایش انتخاب شده است. به دلیل اینکه این رژیم لاغری سلامت محور است می توان آن را در زمره اصولی ترین رژیم های غذایی جای داد.

چاقی و معضلات آن

چاقی مفرط و اضافه وزن ارتباط مستقیمی با بسیاری از بیماری های خطرناک مانند بیماری های قلبی عروقی، انواع سرطان ها و …. دارد. رژیم مدیترانه ای برای کاهش وزن و بهبود سلامت فرد بسیار موثر است. بنابراین با پیروی از رژیم لاغری مدیترانه ای می توان از عوارض خطرناک چاقی و اضافه وزن که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، خلاص شد. این عوارض عبارتند از:

آرتروز مفاصل به خطوط آرتروز زانو

بالا رفتن کلسترول خون

بالا رفتن قند خون

بالا رفتن فشار خون

افزایش خطر ابتلا سکته قلبی و مغزی

افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان ها

در این رژیم غذایی محدودیت های غذایی سخت گیرانه ای وجود ندارد. این رژیم به حذف مواد غذایی ناسالم و جایگزینی مواد غذایی سالم و مغذی تمرکز دارد.

بیشتر بخوانید : رژیم کانادایی

آیا رژیم مدیترانه ای باعث کاهش وزن می شود؟

در واقع رژیم مدیترانه ای برای لاغری و کاهش وزن نیست بلکه یک روش صحیح برای تغذیه سالم ارائه می دهد اما در کنارش می تواند منجر به تناسب اندام و کاهش وزن نیز شود. این رژیم تاکید بر مصرف مواد غذایی گیاهی زیر دارد:

  • روغن‌ های سالمی مثل روغن زیتون
  • مصرف انواع حبوبات
  • استفاده از غلات کامل
  • مصرف انواع میوه ها و سبزیجات
  • مصرف مقدار متعادل از ماهی و غذاهای دریایی
  • محصولات لبنی

رژیم مدیترانه ای مصرف حداقل گوشت و فراورده های آن را توصیه می کند. در صورت پیروی کردن از این رژیم غذایی می توانید کاهش وزن و لاغری اصولی را هم تجربه کنید. با وجود اینکه در سالم بودن رژیم لاغری مدیترانه ای هیچ شکی نیست اما به هیچ عنوان پیروی کردن از آن به صورت خودسرانه توصیه نمی شود و بهتر است که زیر نظر یک پزشک متخصص لاغری، این رژیم را دریافت کنید. به دلیل ویژگی های خوب و مصرف مواد غذایی سالم دز نظر گرفته شده، رژیم مدیترانه ای برای بارداری نیز مناسب است.

 

 

انواع جوش صورت

 در حالت کلی می توان جوش ها را به دو دسته التهابی و غیر التهابی تقسیم کرد که در ادامه آن ها را شرح می دهیم.

جوش های غیر التهابی

یکی از انواع جوش صورت، جوش های غیر التهابی هستند که شامل جوش های سرسفید و سرسیاه می شوند. درمان این نوع از جوش ها نسبت به نوع التهابی آسان تر بوده و با روش های خانگی و بدون نسخه می توان آن ها را از بین برد.

جوش های سرسفید

از رایج ترین انواع جوش صورت، جوش های سرسفید هستند که همه ما برای یک بار هم که شده آن را تجربه کرده ایم! این جوش ها در اثر بسته شدن منافذ پوست به وجود می آیند. منافذ پوستی ممکن است در اثر چرب شدن بیش از حد پوست، وجود باکتری، تغییرات هورمونی و … مسدود شوند.

در هر صورت علت بسته شدن منافذ پوست هر چه که باشد، نتیجه آن جوش هایی هستند که به شکل یک برجستگی سفید و چرکی روی پوست ظاهر می شوند. اطراف این آکنه ها قرمز رنگ است و ممکن است کمی دردناک باشند.

جوش های سرسیاه

جوش های سرسیاه که به دلیل بسته شدن فولیکول مو با چربی یا سلول های مرده پوست به وجود می آیند به صورت نقاط کوچک سیاه رنگ روی پوست دیده می شوند. این جوش ها اصلاً دردناک نیستند و اطراف آن ها هم برخلاف جوش های سرسفید، رنگ و حالتی طبیعی دارد.

جوش های التهابی

یکی دیگر از انواع جوش های صورت، جوش های التهابی هستند که خود انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

پاپول ها

پاپول ها برجستگی هایی کوچک به رنگ قرمز و یا صورتی هستند که به دلیل مسدود شدن منافذ پوست با چربی و یا سلول های مرده به وجود می آیند. این جوش ها در زیر سطح پوست ایجاد می شوند و روی پوست را سفت و برآمده می کنند. پاپول ها جوش های چرکی نیستند اما دارای باکتری ای به نام کاتی باکتریوم هستند که با فشار دادن جوش خارج شده و باعث تشدید آن و ایجاد التهاب در اطرافش می شوند.

این نوع از جوش های التهابی وقتی به وجود می آیند که جوش های سرسیاه و سرسفید آن قدر تحریک ایجاد کنند که سبب بروز التهاب شوند.

پاسچول ها

پاسچول ها مورد دیگری از انواع جوش صورت هستند که به شکل برجستگی های بزرگ و قرمز رنگ با مرکز سفید و یا زرد روی پوست ظاهر می شوند. پوست ملتهب اطراف جوش و مرکز سفید و زرد آن باعث شده که پاسچول ها در دسته جوش های التهابی چرکی قرار بگیرند. زمانی که منافذ مسدود شده ی پوست در اثر تجمع سلول های ایمنی، باکتری و یا نوسانات هورمونی آلوده شوند، این جوش ها به وجود می آیند.

پاسچول ها هم همانند پاپول ها در زیر پوست بروز می کنند با این تفاوت که سر چرکین آن ها روی پوست قرار دارد. در صورت فشار دادن این جوش ها و خارج شدن چرک آن، باکتری در پوست اطراف پخش شده و باعث التهاب بیشتری می شود. بنابراین از تخلیه کردن این جوش ها توسط خودتان اکیداً خودداری کنید.

ندول ها

جوش های ندول که معمولاً دردناک و ملتهب هستند در اثر وجود باکتری کاتی باکتریوم به شکل برجستگی های گوشتی، سفت و قرمز رنگ در عمق پوست بروز می کنند. کاتی باکتریوم باعث بسته شدن منافذ پوست می شود و به سلول های عمق پوست آسیب می رساند.

ندول ها که گاهاً عفونی هستند، در دسته جوش های وخیم قرار می گیرند چرا که می توانند لک و یا زخم های ماندگار روی پوست باقی بگذارند، بنابراین برای درمان جوش صورت از نوع ندول ها حتماً به پزشک مراجعه کنید.

کیست ها

از شدیدترین انواع جوش صورت می توان کیست ها را نام برد که در اعماق پوست و همراه با عفونت ایجاد می شوند. این جوش ها معمولاً خیلی بزرگ، ملتهب و قرمز هستند که برجستگی آن ها به دلیل وجود چرک فراوان از ندول نرم تر است. کیست ها بسیار آسیب زننده هستند چرا که اغلب ترکاندن و خارج شدن چرک آن باعث التهاب و آلودگی پوست اطراف می شود.

بیشتر بخواندی :

درمان جوش های بلوغ

درمان جوش‌های صورت چیست؟

 جوش صورت یک اختلال پوستی شایع است که دغدغه بسیاری از افراد به‌خصوص نوجوانان و جوانان است، وجود جوش صورت در زیبایی فرد تاثیر می‌گذارد و ظاهر خوبی ندارند. جوش‌ها ممکن است به دلایل مختلفی مانند عدم تعادل هورمونی، بلوغ جنسی، آلودگی و عدم مراقبت صحیح ایجاد شوند؛ اما خبر خوب این است که با مراقبت صحیح قابل درمان هستند، ما در این مقاله درباره بهترین روش درمان جوش صورت بحث خواهیم کرد.

برای درمان جوش‌های صورت با تکنیک های پزشکی و خانگی روش‌های مختلفی وجود دارد. و  معمولا با توجه به نوع جوش و پوست فرد هر کدام از این روش‌‌ها می‌تواند بهترین روش درمان جوش صورت باشد. مهمترین روش های از بین بردن جوش های صورت عبارتند از:

نور درمانی

نور درمانی یک روش مناسب برای پاکسازی پوست است، که از طول موج‌های مختلف، از جمله نورهای آبی و قرمز استفاده می‌شود. در این روش با کمک نور عوامل ایجاد کننده جوش را از بین می‌برند. معمولا لازم است که فرد دو بار در هفته به مدت۴ تا ۶ هفته از این روش برای درمان استفاده کند تا نتیجه خوبی بدست بیاورد.

لایه برداری

روشی که در آن سلول‌های مرده از سطح پوست برداشته می‌شوند، باعث کم‌رنگ شدن لکه‌های پوستی و جای انواع جوش صورت و بدن ، از بین رفتن جوش‌های سر سیاه روی پوست و نرم شدن پوست صورت هم می‌شود.

لیزر درمانی

با کمک نورهای رنگی جوش و جای آن  کمرنگ شده یا کاملا از بین می‌رود. اشعه لیزر تا لایه‌های عمیق پوست نفوذ می‌کند و سبب تحریک کلاژن‌سازی و ایجاد سلول‌های جدید در پوست می‌شود.

مصرف داروهای موضعی

اکثر مواقع مصرف داروهای موضعی می‌تواند بهترین روش درمان جوش صورت باشد. برخی از این داروها عبارتند از:

رتینوئیدها

آنتی بیوتیک ها

داپسون

سالیسیلیک اسید و آزلائیک اسید

مصرف داروهای خوراکی

داروهایی مانند آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضد بارداری ترکیبی، عوامل ضد آندروژن، ایزوترتینوئین و … نیز در درمان جوش‌های صورت موثر هستند.

بیشتر بخوانید : درمان جوش های بلوغ

 

ماندگاری فیلر بینی چقدر است؟

 برخلاف روش عمل جراحی بینی، ماندگاری فیلر بینی موقتی است و تنها 6 الی 12 ماه دوام دارد. تجزیه فیلر در بدن هر کسی متفاوت است و ممکن است در برخی افراد زودتر این اتفاق بیفتد اما در برخی دیگر دیرتر.

پزشک باید به این نکته توجه داشته باشد که برای تزریق فیلر از هر ژلی و با هر حجمی استفاده نکند. همچنین تزریق فیلر باید در محیطی کاملا استریل انجام شود زیرا در غیر این صورت احتمال ایجاد عفونت وجود دارد. همان طور که گفتیم ماندگاری فیلر بینی موقتی است و تحت شرایط مختلف ماندگاری آن متفاوت است.

از جمله شرایطی که بر متفاوت بودن ماندگاری تزریق فیلر بینی تاثیر گذار هستند عبارتند از:

  • نوع فیلر تزریق شده؛
  • شدت ناهنجاری؛
  • مهارت پزشک؛
  • واکنش بدن فرد؛

مهارت پزشک

در عین حال که تزریق فیلر بینی یک روش کم خطر و کم تهاجمی است اما در صورت عدم مهارت پزشک ممکن است عوارض جبران ناپذیری را تجربه کنید.

پزشک باید در تزریق قسمت هایی مثل نوک بینی و پره های بینی باید دقت لازم را داشته باشد، زیرا ممکن است در اثر ایجاد فشار پوست آسیب ببیند. یا در قسمت هایی از بینی که عروق تغذیه کننده قرار دارند نباید تزریق انجام شود زیرا در این صورت به این رگ ها فشار وارد می شود و بینی دچار آسیب می شود. همچنین در صورتی که پزشک مهارت کافی داشته باشد و شناخت کافی به آناتومی بینی داشته باشد، تزریق را طوری انجام می دهد که ماندگاری آن افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: هزینه فیلر بینی

نوع و شدت ناهنجاری بینی

یکی دیگر از عوامل بسیار موثر بر ماندگاری فیلر بینی، نوع و شدت ناهنجاری بینی است. افتادگی بینی، قوز بینی، انحراف جزئی بینی و … از جمله مشکلاتی هستند که امکان اصلاح آنها با تزریق فیلر وجود دارد.

واکنش بدن بیمار

شرایط فیزیکی و بدنی هر فردی با سایر افراد متفاوت است، به همین دلیل امکان دارد هیالورونیک اسید با سرعت متفاوتی در بدن هر فردی جذب شود. بنابراین با توجه به واکنش بدن هر فردی ماندگاری آن نیز می تواند متفاوت باشد.

منبع : https://www.ghooiesefid.com/

نکات مهم در رژیم اسلیو معده

 اگر قصد انجام عمل جراحی اسلیو معده را دارید، احتمالاً مشتاقانه منتظر بدن جدید خود هستید و یاد می گیرید که چگونه به روشی کاملاً جدید غذا بخورید و رژیم اسلیو داشته باشید. همین ابتدای کار باید به شما بگوییم که زندگی جدیدی که پس از عمل اسلیو معده خواهید داشت هیجان انگیز است اما با چالش های زیادی مواجه خواهید بود.

رعایت رژیم اسلیو بسیار حائز اهمیت است و برای کمک به بهبودی سریعتر و جلوگیری از عوارض خطرناک اسلیو معده موثر است. با گذشت زمان، رژیم غذایی شما به سمت عادات غذایی سالم تغییر می کند، بنابراین به مرور زمان وزن اضافی خود را از دست می دهید و در نهایت به وزن دلخواه خود می رسید

از مخلوط کن یا غذاساز برای پوره کردن غذاها استفاده کنید.

یاد بگیرید که تفاوت بین گرسنگی (فیزیکی) و اشتها (ذهنی/عاطفی) را تشخیص دهید.

پرخوری نکنید؛ معده شما به مرور زمان کشیده می شود و اندازه آن ثابت می شود.

آهسته بجوید و آهسته غذا بخورید.

از کالری های غیر مغذی خودداری کنید.

مصرف قندهای غلیظ را حذف کنید.

از خوردن چربی های ترانس و غذاهای سرخ شده، فرآوری شده و فست فود اجتناب کنید.

با نوشیدن آب یا نوشیدنی های کم کالری از کم آبی بدن خودداری کنید.

همزمان غذا نخورید و ننوشید.

با پزشک خود در مورد ویتامین ها و مکمل هایتان صحبت کنید تا بدانید چه چیزی را در چه زمانی مصرف کنید.

شروع به تحرک داشتن کنید. با پیاده روی شروع کنید و ورزش های دیگری را که از آنها لذت می برید، مانند شنا، رقص و یوگا را به مرور انجام دهید.

بیشتر بخوانید :

از مصرف نوشیدنی های الکل دار اجتناب کنید.

از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن خودداری کنید. این نوع از داروهای مسکن بدون نسخه ممکن است پوشش طبیعی و محافظ معده شما را کاهش دهند.

پیروی از رژیم اسلیو معده که پزشک به شما ارائه می دهد بسیار مهم است. در صورت پیروی از رژیم غذایی اسلیو معده، بهبودی شما سریعتر حاصل می شود و به نتیجه دلخواه خود خواهید رسید. شایان ذکر است که انجام حرکات ورزشی بعد از عمل اسلیو معده نیز بسیار حائز اهمیت است.

 

 

جوش های دوران بلوغ چه علائمی دارند؟

 علائم جوش های بلوغ به نسبت نوع جوش و شدت آنها متفاوت هستند که این علائم عبارتند از:

برجستگی های سرسیاه و سرسفید روی پوست

برجستگی های ظریف و قرمز روی پوست (پاپول ها)

جوش چرکی

توده های بزرگ، سفت و دردناک زیر پوست (ندول ها)

توده های دردناک و پر از چرک زیر پوست (کیست ها)

بیشتر بخوانید : درمان جوش

جوش های چرکی

احتمال بروز تمامی انواع جوش ها در سنین نوجوانی بر روی صورت، پیشانی، شانه ها، کمر و سینه وجود دارد.

علت ایجاد جوش های سنین نوجوانی چیست؟

جوش ها زمانی به وجود می آیند که منافذ پوستی با سلول های مرده پوست یا چربی اضافی مسدود شده باشند. گاهی اوقات این مسئله باعث ایجاد عفونت و التهاب می شود.

غده های چربی در زیر پوست هستند و مسئولیت ترشح سبوم را بر عهده دارند، این غده ها منجر به چرب شدن پوست و مو می شوند. غدد چربی در تمامی منافذ پوست به جزء کف دست و کف پا وجود دارد.

سلول های پوست به طور مداوم در حال رشد هستند و لایه های بیرونی مرده پوست نیز در حال ریزش هستند. اما گاهی مواقع این اتفاق نمی افتد و سلول های مرده پوست در منافذ پوست باقی می مانند و توسط سبوم به هم می چسبند و منجر به انسداد منافذ پوست می شوند. گرفتگی منافذ پوست اصولا در سنین نوجوانی اتفاق می افتد زیرا غدد سباسه در این زمان سبوم بیشتری را تولید می کنند.

هر جا از پوست که سبوم و سلول های مرده پوست جمع می شوند و منجر به بسته شدن منافذ پوست شوند، رشد باکتری های نامطلوب مثل پروپیونی باکتریوم آکنه مهیا می شود. این نوع باکتری یک باکتری فلور نرمال پوست می باشد و همیشه روی پوست وجود دارد اما در مواقعی که شرایط مناسب باشد با سرعت بیشتری تکثیر پیدا می کند و مشکل ساز می شود. این باکتری ها برای رشد خود از سبوم تغذیه می کنند و ماده ای را تولید می کنند که باعث پاسخ ایمنی بدن می شود. به دلیل آمدن سلول های ایمنی به آن ناحیه منجر به ایجاد التهاب و لکه های پوستی می شود.

البته با اینکه جوش های سنین نوجوانی به دلیل عفونت باکتریایی ایجاد می شوند اما مسری و واگیردار نیستند.

در واقع می توانیم بگوییم که عوامل زیر می توانند منجر به ایجاد جوش های دوران بلوغ شوند که عبارتند از:

تولید بیش از حد چربی پوست در این سنین؛

گرفتگی فولیکول های مو توسط چربی و سلول های مرده پوست؛

تکثیر باکتری ها؛

تغییرات هورمونی که در سنین نوجوانی رخ می دهد.

 

 

انواع روش های درمان جوش های بلوغ

 انواع جوش ها بسیار متنوع هستند و هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. برای مثال آکنه های غیرالتهابی مثل جوش های سرسفید و جوش های سرسیاه حاوی سلول های مرده پوست و چربی اضافه می باشند در حالی که آکنه های التهابی دارای باکتری هایی هستند که منجر به ایجاد کیست و ندول می شوند.

خوشبختانه جوش های نوجوانان با افزایش سن و به مرور زمان از بین می روند و مراقبت صحیح از پوست و درمان آن ها می توانند کمک زیادی به کنترل آنها کنند؛ بنابراین در مراحل ابتدایی ظهور این آکنه ها به پزشک مراجعه کنید تا از شدت گرفتن آنها پیشگیری کنید.

چنانچه چندین هفته از محصولات بدون نسخه ضد جوش مانند صابون ضد جوش برای نوجوانان را استفاده کرده اید اما در درمان جوش های دوران بلوغ موثر نبوده اند؛ بهتر است که به یک دکتر جوش مراجعه کنید و از وی مشاوره بگیرید.

در واقع بهترین دکتر برای جوش به شما کمک می کند که جوش های خود را کنترل کنید، از ایجاد زخم یا آسیب به پوست خود پیشگیری کنید و جوش هایتان بدون ایجاد لکه های پوستی رفع شوند. در ادامه شما را با انواع روش های درمان جوش های سن بلوغ آشنا خواهیم کرد.

استفاده از داروهای موضعی

از جمله داروهای موضعی تجویز شده برای درمان جوش های دوران بلوغ عبارتند از:

رتینوئیدها و داروهای شبه رتینوئید

آنتی‌بیوتیک ‌ها

اسید آزلائیک و اسید سالیسیلیک

استفاده از داروهای خوراکی

یک راه درمان جوش های بلوغ استفاده از داروهای خوراکی است که در صورت صلاحدید پزشک تجویز می شود از جمله این داروهای خوراکی عبارتند از:

آنتی‌بیوتیک ‌ها

داروهای خوراکی پیشگیری از بارداری

عوامل ضد آندروژن

ایزوترتینوئین

سایر روش های درمانی پزشکی

برای درمان جوش های بلوغ برخی از افراد نیاز است که از روش های درمانی دیگری استفاده شود، از این روش ها ممکن است پزشک به تنهایی و یا با داورهای گفته شده استفاده کند.

نوردرمانی

لایه‌برداری شیمیایی

تخلیه جوش‌ها توسط پزشک

تزریق استروئید

 

 

 
صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 صفحه بعد